1. 1 kg de mere se curata si taie felii. 2. Se face prima compozitie: se amesteca faina, zaharul, untul si praful de copt,
1. 1 kg de mere se curata si taie felii.
2. Se face prima compozitie: se amesteca faina, zaharul, untul si praful de copt, se poate face in robot sau nu, important este sa rezulte un amestec neomogen, adica ca niste firmituri mari. Se unge cu unt si faina o forma cu peretii detasabili (diametru 24 cm) si se varsa trei sferturi din aceasta prima compozitie.
2. Apoi se pun merele peste care se presara scortisoara daca va place si restul de compozitie ramasa adica ultimul sfert, nu se apasa, nu se face nimic altceva, eventual se bate usor forma de masa ca sa se umple golurile de aer si se pune la cuptor la 180 grade celsius (cu ventilator) sau 200 (fara ventilator) pentru 20 de minute.
3. In acest timp se amesteca ingredientele compozitiei lichide adica smantana, ouale, iaurtul si zaharul.
4. Se scoate forma din cuptor si se adauga compozitia lichida. Dupa care se pune din noi la cuptor pentru alte 40 de minute.
E foarte buna calduta eventual cu o bila de inghetata de vanilie alaturi sau cu frisca.
Pofta buna!
Reteta Tort de mere Marina a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Rulada cu mere (de post),
Placinta cu mere,
Briose cu mere si iaurt
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii