Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu fructele preferate sau de sezon.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat a la Adriana

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 20g gelatina
  • fructe dupa preferinta (visine
  • ananas
  • piersici
  • fructe de padure)
  • 500ml frisca lichida
  • piscoturi

Mod de preparare

Fructele se spala, curata si se taie cubulete dupa cum poftiti. Daca folositi fructe din compot, le scurgeti de sirop bine si le taiati.

Apoi am separat 6 galbenusuri si le-am batut pe foc cu 200 de grame de zahar pudra pina ce s-a ingrosat crema.

Am lasat-o numai putin sa se raceasca si am adaugat 20 de grame de gelatina pe care o topisem cu putin suc din conservele fructelor, la foc mic, sau cu sirop de zahar.

Am batut 500 de ml de smantana lichida sau ce vreti voi ca sa obtineti frisca, dupa care am incorporat fructele.

Am trecut apoi la asamblare, am captusit o oala cu film transparent ca sa nu am surprize neplacute apoi cu piscoturi adicatelea in cazul de fata savoiardi sardi adica un fel de savoiardi mai mari decat cei pe care ii stim toti si mai moi, drept pentru care nu a mai fost nevoie sa ii inmoi cu nimic, daca insa vreti sa ii folositi pe cei clasici ar trebui sa ii stropiti cu putin sirop de la fructe de exemplu (eu la tortul de portocale de la care am plecat ii muiam cu sucul lasat de feliile de portocale).

Puneti o parte din crema, apoi fructe deasupra, apoi asezati piscoturi deasupra, apoi iar crema, iar fructe, iar crema, iar fructe, si incheiati cu un rand de piscoturi.

Dati apoi la rece pentru 2 ore.



Serviti tortul Diplomat de la rece, felii.

Reteta de tort Diplomat a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise