Blat: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 500g zahar se bat bine de tot. Se adauga in ploaie 500g de faina amestecata cu 1 pachetel de praf de copt ame
Blat: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 500g zahar se bat bine de tot. Se adauga in ploaie 500g de faina amestecata cu 1 pachetel de praf de copt amestecand cu telul sau o lingura de lemn. Se coace in 2 forme - o oala mai mare pentru cap si una mica pentru urechi (trebuie sa incerci inainte cum se potrivesc). In jumatate de blat eu am pus cu faina si o lingura de cacao - astfel urechile erau din blat de cacao, iar restul normal. Se coace in forme unse si tapetate cu faina cu hartie de copt doar pe fundul formei la foc mic 30-40' si se incearca cu scobitoarea. Se scot formele, iar cand sunt reci se taie fiecare in doua. Se insiropeaza cu un sirop facut din 250ml apa fiarta cu putin zahar la care se adauga 1 esenta de rom.
Crema: O ciocolata (200g) se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 200ml frisca lichida naturala (La Dorna 32% sau Milli 30%). Cand s-a topit si e omogena se lasa la racit. 200 ml frisca naturala se bate cu 50g zahar. Cand ciocolata e rece se amesteca cu mixerul in frisca.
Blaturile se umplu cu crema. Peste/dedesupt se pun fructele dintr-o cutie de compot cocktail de fructe si o cutie de ananas bucati. Se pune si al doilea blat. Se lasa in frigider peste noapte. A doua zi se bat 200 ml frisca cu 2 plicuri de zahar vanilat si 1 plic de intaritor. Torturile (sau doar tortul mare) se imbraca in frisca. O ciocolata (200g) se topeste pe bain-marie cu 1-2 linguri de smantana. Pe frisca se deseneaza cu scobitoarea fata lui Mickey Mouse si cu un posh umplut cu glazura se fac ochii nasul si gura. Urechile se imbraca si ele in glazura. Ca ciocolata eu prefer ciocolata amaruie (cu cacao 70%), dar pentru copii se preteaza mai bine cea de lapte.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Comentarii