Am folosit 2 tipuri de tort: Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren". Diplomatul il pregatim dupa aceasta rete
Am folosit 2 tipuri de tort:
Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren".
Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta.
Pregatim blatul pentru amandina:
Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati. O sa va iasa un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.
O coacem la foc mediu.
Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit
Intre timp ne ocupam de sirop:
Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.
Crema:
Untul il incalzim la microunde cam 15 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos, adaugam cate un galbenus, apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ), la sfarsit cacao si esenta de rom.
Glazura: topim la bain marine ciocolata,untul si zaharul(nu il topim complet).
O lasam sa se raceasca, apoi o mixam.
Insiropam blaturile, punem crema la mijloc iar deasupra glazuram.
Tortul diplomat il punem intr-un castronel si il dam la rece.
Amandina la fel .
Cand sunt gata le asamblam ca in imagini.
Alte torturi recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii