Torturi

Reteta Tort Minge

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
ana_c postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Am folosit 2 tipuri de tort:  Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren".

Diplomatul il pregatim dupa aceasta rete

ingrediente

   Ingrediente pentru diplomat
   1/2 budinca de vanilie
   250 ml frisca
   250 ml lapte
   esenta de vanilie
   1/2 plic de gelatina
   1/2 cutie de anans
   Pentru amandina
   6 oua
   200 gr zahar
   30 ml apa
   30 ml ulei
   20 gr cacao
   8 linguri cu faina
   Crema
   3 galbenusuri
   150 gr zahar pudra
   1 pachet de unt ( de 250 gr)
   1 esenta de rom
   Sirop
   400 ml apa
   200 gr zahar
   2 plicuri capucino de ciocolata
   Glazura
   100 gr ciocolata amaruie
   120 gr unt
   4 lg zahar pudra
   Pentru ornat
   fulgi de cocos de culoare verde
   200 ml frisca
   50 gr ciocolata

mod de preparare




Am folosit 2 tipuri de tort:

Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren".







Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta.





Pregatim blatul pentru amandina:





Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati. O sa va iasa un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.





O coacem la foc mediu.





Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit





Intre timp ne ocupam de sirop:





Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.





Crema:





Untul il incalzim la microunde cam 15 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos, adaugam cate un galbenus, apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ), la sfarsit cacao si esenta de rom.





Glazura: topim la bain marine ciocolata,untul si zaharul(nu il topim complet).

O lasam sa se raceasca, apoi o mixam.





Insiropam blaturile, punem crema la mijloc iar deasupra glazuram.





Tortul diplomat il punem intr-un castronel si il dam la rece.

Amandina la fel .





Cand sunt gata le asamblam ca in imagini.





Alte torturi recomandate
Incearca si Tort cu fructe exotice si struguri
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minge" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.