Tort Snickers

Tortul Snickers este delicios. Este o reteta la fel de buna precum arata si poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva sau sarbatori. Pentru a pregati aceasta reteta de tort aveti nevoie de budinca, ciocolata, frisca, batoane de snikers, lichior de alune, faina, gelatina, frisca, zahar, esenta de rom.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Snickers

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 100 g alune crude nesarate
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat 1
  • lingurita esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de frisca
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina granule
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 batoane Snickers mari (a cate 75 g)
  • Pentru insiropat:
  • lichior de ciocolata cu alune
  • Pentru decor:
  • frisca
  • 2 batoane mari Snickers

Mod de preparare

Reteta de tort Snikers este un pic mai laborioasa insa va asigur ca merita efortul. Este un tort delicios care va placea tuturor invitatilor vostri.

Laptele impreuna cu zaharul, margarina si cacaoa se pun intr-un vas  pe foc si se lasa pana cand se incorporeaza toate. Se adauga bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom. Se amesteca bine, dupa care stingem focul si lasam sa se raceasca compozitia.

Alunele se pun in cuptor sa se rumeneasca, dupa care le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit se macina marunt pana cand obtinem bucatele de marimea bobului de orez.
In amestecul de lapte si cacao se adauga pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pun si alunele macinate. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca. Eu am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca nu am pus toata compozitia.
Pentru crema de la tortul snickers punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu cele 4 linguri de zahar, amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet. Se bate frisca si  se amesteca cu budinca rece.

Taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute), le adaugam peste crema de frisca. Se taie blatul(eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie), il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool).


Jumatate din crema se pune peste primul blat, se  adauga si cel de-al doilea blat, se insiropeaza, dupa care se pune restul de crema si se da totul la frigider pentru cateva ore.  Tortul Snickers se orneaza dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu si cam dezordonat: pe margini frisca, pe deasupra rozete mari de frisca, pe margini alte bucati de Snickers.


Tortul Snickers se serveste ca desert alaturi de o ceasca de cafea ori lapte.
Alte retete de tort recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise