Tortul winter cu crema de ciocolata si crema de portocale se potriveste de minune in orice moment de sarbatoare. Cieste reteta in imagini pas cu pas si incearca si tu acest minunat tort!
Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra si 3-4 picaturi de zeama de lamaie, ca pentru orice bezea. Spuma rezultata se aseaza intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se presara deasupra nuci si stafide si se coace trei ore si jumatate la 100 C. Blatul trebuie sa se usuce, fara sa se rumeneasca.
Se bate oul cu albusul si zaharul, bine de tot...pana face basicute. Se adauga apoi sucul de portocale, uleiul si faina, amestecata cu praful de copt in prealabil. Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma de tort, tot de 26cm, tapetata cu hartie de copt si...... se coace in cuptorul preincalzit la 180 C, timp de 8-10 minute. Se scoate blatul din cuptor si se desface din forma, se desprinde hartia de pe fund si se lasa la racit.
Se incalzeste jumatate din cantitatea de frisca, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, insa fara a fierbe. Se lasa foarte putin timp, ca sa nu mai fie la fel de fierbite si se adauga gelatina, care a fost inmuiata in prealabil 10 minute in apa rece. Dupa ce se raceste, se amesteca cu cealata jumatate de cantitate de frisca, batuta, de aceasta data. Se amesteca pana la obtinerea unei creme omogene. Se monteaza in jurul primului blat un inel de tort, se pune crema mousse de ciocolata... ..se aseaza deasupra si cel de al doi-lea blat. Se scoate inelul si......se pune la rece, timp in care se prepara crema de portocale.
Frisca se bate bine cu zaharul pudra si praful intaritor. Branza Mascarpone se freaca cu zaharul, pana aceasta se dizolva. Se amesteca cele doua compozitii. Se aduga coaja si pulpa portocalelor, filetate si curatate de pielite. Se inmoaie gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi se dizolva pe foc mic, in sucul de citrice. Se raceste si se adauga in crema de portocale si......se amesteca toate ingredientele. Se pune crema de portocale peste blat si marginea tortului se imbraca in crema si.....si se lasa 2 ore la frigider. Apoi se pune deasupra blatul de bezea, se pudreaza cu zahar, iar marginile, optional, se orneaza cu frisca, nespecificata la ingrediente. Recomand taierea acestui tort cu cutitul electric
Reteta tortului Winter a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.
Serviti tortul Winter la orice ocazie festiva.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorAfara-i frig...... dar in casa e cald si bine, mai ales cand te imbie mirosul unei placinte extrem de gustoase.... ... va...
Placinta turceasca cu branza si spanacOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii