Torturi

Reteta Tort zebra cu frisca

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Tortul zebra cu frisca este o reteta de tort intr-adevar deosebit, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Il puteti decora in functie de evenimentul festiv la care urmeaza sa-l serviti.

ingrediente

Blat cu cacao:
   10 oua
   200 gr. zahar
   5 linguri cu gris 5 linguri faina
   5 linguri cacao
   5 linguri miere
   50 ml lapte
   270 ml ulei
   2 pachetele de zahar vanilat
   un praf de sare si 1½ pachet praf de copt.
   1l de frisca batuta pentru umplut
    
Blat de cocos:
   6 albusuri
   200 gr fulgi de cocos
   250 gr de zahar
   esenta de vanilie si o lingura de faina.
    
Glazura:
   550 gr ciocolata cu lapte (fara creme si umpluturi)
   250 gr. de unt (n-am avut 280)
   200 ml frisca lichida
   8 linguri de ulei si esenta de rom.

mod de preparare

Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul. Mixati usor, adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Se da in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.




Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia. L-am taiat pe orizontala de doua ori. Am obtinut 3 blaturi subtiri pe care apoi le-am taiat fasii, pe lung; astfel mi-au iesit 9 fasii. Ale mele au fost de aproximativ 7-8 cm latime, aproximativ 1 cm si lungi de cat a fost tava.




Se incepe asamblarea. Prima fasie am uns-o cu frisca si-am rulat-o. Am uns si exteriorul si-am alipit urmatoarea fasie. Iar am uns cu frisca si am continuat cu urmatoarele fasii. Marginile nu le-am uns. I-am pus inelul si l-am pus la rece pana am pregatit blatul de cocos.




Ori coaceti separat doua blaturi rotunde exact cat e diametrul tortului din inel, ori taiati un blat rotund pe orizontala astfel incat sa fie de 1cm maxim 12mm. Eu am copt un singur blat si l-am taiat pe orizontala. Merge si un blat simplu pandispan daca nu va place cocosul.




Peste tortul din inel am pus blatul de cocos, am intors invers tortul cu inel cu tot am uns si partea care a fost dedesubt acum deasupra cu frisca, am pus celalalt blat de cocos presandu-l usor si apoi l-am lasat la rece pana mi-am vazut de glazura.




Pentru o glazura de vis trebuie sa aveti rabdare, sa amestecati cu grija cand trebuie si cat trebuie. Toate ingredientele le-am pus la microunde, apoi, la fiecare 20 de secunde am incercat sa omogenizez totul amestecand bine de tot. Am scos inelul, il las deoparte pana se intareste glazura. Pentru ornare am avut nevoie caramele si de ciocolata alba, m-am jucat cu niste frunze din ciocolata si colorat, dar il puteti decora dupa bunul plac.




Reteta Tort zebra cu frisca a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.


Serviti tortul zebra cu frisca dupa ce s-a intarit glazura.

Incearca si Tort de mere intregi cu crema de zahar ars
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort zebra cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.