Friptura de miel cu condimente si legume

Friptura de miel nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Intotdeuna mielul va fi un ingredient de baza pentru realizarea retetelor pascale. Pentru a pregati aceasta reteta este nevoie de: pulpa de miel, zeama de lamaie, miere, condimente.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu condimente si legume

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie de la 2 lamai
  • cimbru verde
  • rozmarin verde
  • 2 linguri miere
  • morcov
  • fasole verde
  • cartofi
  • ciuperci
  • vin alb
  • susan
  • felii de bacon (costita)

Mod de preparare

Friptura de miel

Pentru a pregati friptura de miel se spala bine carnea, se curata de pielite, se cresteaza din loc in loc si se pune usturoi, crengute de cimbru, rozmarin verde si piper. Carnea se stropeste cu zeama de lamaie si se pune la cuptor o ora, cu o cana de apa.

Apoi se scoate si se unge cu un amestec din miere, cimbru si rozmarin si se presara cu susan. In tava se adauga cartofii cuburi, ciupercile si vinul. Se pune din nou la cuptor. Morcovul se taie sub forma de baghete si impreuna cu fasolea verde se formeaza niste buchetele care se ruleaza in jurul feliilor de bacon, dupa care se prajesc in ulei incins.

Va iesi o friptura de miel delicioasa!


Pulpa de miel se consuma alaturi de garnitura de cartofi si ciuperci, precum si de buchetelele de bacon cu legume.

 

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Tarta cu branza si mac
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola