Retetea de Beef Welingthon este de fapt reteta clasica care se face cu muschi de vita. Am pastrat celelalte ingrediente din reteta si am inlocuit muschiul de vita cu cel de porc. Nu este o reteeta greu de realizat, dar este pretentioasa. Cu putina indemanare si rabdare putem sa aducem pe masa un meniu grozav pentru zile de sarbatoare, dar si pentru o masa speciala de duminica.
Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa(ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva boabe de ienibahar, 1 baton de scortisoara, 1 bucata anason stelat. Se amesteca bine toate ingredientele pana sarea se topeste. Se pune muschiul in saramura, se acopera cu folie vasul si se da la frigider pentru cel putin 24 ore. Se scoate muschiul din saramura, se sterge de apa, se lasa 1-2 ore sa se usuce la temperatura camerei. Intr-o tigaie se pune putin unt(25 gr) si 2 linguri ulei. Se prajeste muschiul putin pe toate partile(este suficient sa prinda crusta). Se scoate muschiul pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Se poate unge cu mustar, eu am preferat sa sar peste aceasta etapa…
In aceeasi tigaie se pune restul de unt, se taie ceapa si usturoiul marunt si se caleste. Se adauga ciupercile taiate in felii sau cuburi(eu am avut ciuperci congelate, asa ca le-am lasat de seara pana dimeniata sa se dezghete). Am calit ciupercile la foc iute pana zeama de pe ele a scazut considerabil. Se asezoneaza cu sare, piper si putin cimbru, se lasa sa se raceasca. La final se adauga 2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate cu boia.
Pe masa de lucru se intinde aluatul foietaj. Peste aluat se pun feliile de prosciutto, apoi umplutura de ciuperci. Punem muschiuletul in mijloc si rulam cat mai strans. Surplusul de aluat de la capete se taie si se da deoparte. Se unge aluatul cu galbenus de ou, se cresteaza cu o furculita sau cutit bine ascutit. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, se feliaza si se serveste cu garnitura preferata.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiCine-a zis ca trebuie sa renunti la carne doar pentru ca-i cald afara?
Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged LidIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii