1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de pi
1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de piele si carne, pe care sa putem sa-l rulam usor.
2. Pregatim umplutura :
Carnea scoasa de pe pulpe se prajeste impreuna cu salvia (am pus niste condimente de pui) in putin unt, apoi se adauga si sunca taiata felii,
carnea impreuna cu sunca se taie marunt sau se poate pasa cu mixerul.
3. Se amesteca cu galbenusul, fisticul taiat marunt, patrunjelul tocat, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse:pe care o punem peste pulpe si apoi tragem usor marginile si ne pregatim de cusut.
4. Se pun in tigaie si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc usor, apoi se pun intr-un vas care va merge la cuptor.
Sosul i
5. Intre timp, in uleiul respectiv se pun legumele taiate si se tin la cuptor cca 30 minute, sau pana cand s-au rumenit frumos.
6. Se scot pulpele si se pastreaza calde, iar sosul se paseaza si se mai pune pe foc pana se mai ingroasa, se strecoara, pulpele se taie felii si se servesc cu sos si legume.
Pofta buna!
Reteta Pulpe de rata umplute a fost propusa de crisa78 pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de rata gasiti aici:
Rata cu sos dulce acrisor,
Piept de rata cu portocale,
Rata lacuita
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii