Rulouri de varza creata cu piept de curcan

Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc in apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza creata (cca.500 gr.)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 500 gr. piept de curcan
  • 2 morcovi mari
  • 1 ou
  • 75 gr. cascaval sau svaiter
  • putina boia dulce
  • 1/4 litri supa de legume
  • 1/8 litri vin alb
  • 100 gr. smantana

Mod de preparare

Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc in apa rece.

Se spala pieptul de curcan, se sterge bine cu un servet, se taie in cubulete si se marunteste cu mixerul. Morcovii se curata, se spala si se taie in cubulete mici. Se amesteca bine pieptul de curcan cu cascavalul ras si 2/3 din cubuletele de morcovi. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce de ardei. Din compozitie se formeaza 12 portii mici, ca si pentru chiftele.

Foile de varza se taie in jumatate. Se umple fiecare jumatate cu o portie de compozitie, se infasoara, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.

Se pune supa de legume si vinul la fiert. Cand incep sa clocoteasca, se adauga rulourile de varza si se lasa sa fiarba 15 min. la foc slab. Cu 5 minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga restul de morcovi taiati cubulete.

Rulourile de varza se scot cu spumiera si se tin la cald. Se toarna smantana in amestecul de supa si vin si se lasa sa dea un clocot. Se condimenteaza sosul cu sare si piper.
Se servesc rulourile de varza asezate pe un platou si se acopera cu sos. Se ornamenteaza cu jumatati de rosii si fire de patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Budinca cu fidea si branza de vaci
Bucataras.RO

Budinca cu fidea si branza de vaci

Budinca cu fidea si branza de vaci
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola