Friptura de ciuperci cu orez este o reteta delicioasa pentru care va trebuie ciuperci, orez, sare, piper si usturoi.
Friptura de ciuperci cu orez este o reteta delicioasa.Se spala ciupercile si se curata. Se pot taia sau se pot prepara intregi. Se taie usturoiul rondele mici.
Intr-o tigaie incapatoare (as fi preferat tigaia Kitchen Craft cu diametrul de 30 cm de la KitchenShop, dar nu-i nimic ca va fi a mea!), se pun 2 liguri de ulei de masline in care se vor cali ciupercile. La inceput de adauga un praf de sare, iar abia la final se va pune piperul. Tot la final se adauga si rondelele de usturoi. Acest pas dureaza aproximativ 20 minute.
Intr-o oala se pune la fiert 1l de apa, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga punga cu orez prefiert. Orezul nu se va tine la fiert mai mult decat este indicat de producator pentru a nu deveni prea moale. Maestri japonezi recomanda ca orezul sa nu fie fiert timp indelungat deoarece isi pierde vitamina B si magneziul pentru care este atat de apreciat.
Alegeti un vas care sa va incante vederea, adaugati ciupercile trase in ulei de masline cu usturoi, si desigur orezul. Un pahar de vin rosu sec este recomandat de bunicul. Poftiti la masa un prieten bun si ... ce urmeaza este sa imi scrieti daca a fost atat de gustos pe cat cred eu. Pofta Buna!!!
Pentru aceasta reteta mi-ar fi fost util un wok de la Kitchen Shop.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii