Rulouri de vinete

Rulourile de vinete pot fi servite atat ca fel principal cat si ca aperitiv, fiind apreciate ca sanatoase si satioase.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Rulouri de vinete

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe rosii potrivite
  • cateva nuci prajite
  • 50 ml ulei de masline
  • 150 gr mozzarella
  • Sosul ingrediente
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 4 fire de tarhon proaspat
  • 300 ml sos de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Sosul de rosii:
Calim usturoiul in uleiul incins, apoi adaugam sosul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic cca 10 minute. Dam vasule deoparte si condimentam cu sare, piper dupa gust si adaugam tarhonul.

Vinetele:
Dupa ce spalam legumele, taiem vinetele in felii subtiri, pe lungime. Intr-o tigaia, prajim fiecare felie de vanata in 2 linguri de ulei, pana se rumeneste putin; le scoatem pe o farfurie pe care am asezat servete de bucatarie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Umplutura de legume
Taiem ardeiul julien, ceapa si dovlecelul rondele, dupa care le condimentam cu sare si piper dupa gust. Le calim in ulei incins aproximativ 3 minute, pana cand se “inmoaie” putin.

Luam fiecare felie de vanata si o umplem cu amestecul de legume, presaram putina nuca prajita, apoi le rulam si le asezam in tava pe fundul careia am pus jumatate din sosul de rosii, cu partea rulata in jos. Turnam peste ele si restul de sos, apoi radem mozzarella si presaram nuca prajita. Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit, timp de 15 minute.
Pofta buna!


Se poT servi alatrui de o salata de cruditati sau crutoane de paine unse cu ulei si frecate cu putin usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola