Mancaruri cu orez

Risotto cu ciuperci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
mihuta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii nu foarte subtire. Intr-o oala cu peretii neadezivi (teflon)se pun ciupercile si se acopera. Astfel se

ingrediente

   150 gr orez cu bob mediu sau scurt (Calrose
   Arborio sau echivalent)
   300 gr ciuperci proaspete
   albe sau castanii
   2 cani cu supa de pasare ( sau un cub bulion dizolvat in 2 cani apa fierbinte)
   2 linguri patrunjel taiat marunt

mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii nu foarte subtire. Intr-o oala cu peretii neadezivi (teflon)se pun ciupercile si se acopera. Astfel se vor fierbe la abur in propriul suc si isi vor pastra aroma. Dupa 5 minute se amesteca ( atentie- daca oala are peretii acoperiti cu material anti-adeziv gen teflon, se folosesc ustensile de lemn sau plastic, niciodata metal) si se adauga orezul. Se amesteca bine cu ciupercile si se lasa sa absoarba sucul lasat de acestea. Amestecindu-se din cind in cind, se toarna supa de pui pina cand orezul e complet fiert si nu mai absoarbe lichid. Se stinge focul, se adauga patrunjelul maruntit si se acopera.
Incearca si Orez gratinat
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite