Stiuca umpluta la cuptor

Retetele cu peste sunt cele mai simple ca si complezitate de preparare. Pentru stiuca umpluta la cuptor, sunt necesare urmatoarele: stiuca, morcov, sfecla, oua, ceapa, patrunjel, lamaie, piper, sare, patrunjel.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o stiuca de circa 1 kg
  • miezul unei felii de paine alba
  • 4 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • o sfecla
  • 2 l apa
  • o lingura  patrunjei tocat
  • lamaie
  • sos de mustar.

Mod de preparare

Se curata stiuca, se spala si se taie capul. Se desprinde pielea de cap si se trage incet inspre coada. Daca mai ramane carne pe pielea trasa, se rade cu dosul cutitului.  Pielea se sareaza si se lasa la o parte. Se desface carnea de pe oasele pestelui si se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela muiat in lapte sau in apa si cu ceapa tocata marunt si rumenita putin in ulei.

La tocatura se adauga sare, piper, o lingurita patrunjel tocat si doua oua batute spuma. Se amesteca bine si se umple pielea stiucii, nu prea indesat.

Capul si pestele umplut cu tocatura se aseaza pe o tava, se unge  cu doua linguri de ulei si se pune la cuptor. Din cand in cand se unge  pestele cu uleiul scurs in tava. Cand este gata, se scoate din tava, se aseaza pe o farfurie lunga, iar dupa ce s-a racit se taie in felii de dimensiunea unui deget, se aduna la un loc pentru a avea forma.  Se aseaza pestele intreg si se garniseste cu felii de ou rascopt.


Se serveste cu sos de mustar.

Alte retete recomandate:

Pulpe de pui la cuptor

Mancare de urzici

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Ardei umputi cu carne si sos
1
Mancaruri cu carne

Ardei umputi cu carne si sos

Se iau ardeii, se taie un capacel rotund si nu prea mare, se scobesc in interior si se indeparteaza semintele, se spala cu...

Ardei umputi cu carne si sos
Chec din albusuri
2
Checuri

Chec din albusuri

Albusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu...

Chec din albusuri
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
3
Retete culinare

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Culinar vine astazi cu o reteta rapida si absolut delicioasa de Cobbler cu capsuni! Reteta de Cobbler cu capsuni este un...

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
Punci Virgin din Plante
4
Punch-uri

Punci Virgin din Plante

Ingredientele de baza se strutura in shaker impreuna cu gheata, si se strecoara in pahare inalte (longdrinks) peste cuburi de...

Punci Virgin din Plante
Pizza cu spanac si sos Alfredo
5
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Parteneri
Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt,...

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni