Mancaruri cu vanat

Reteta Potarnichi la frigare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru potarnichi la frigare inainte de a fi jumulite, potarnichile trebuie tinute 24 de ore, dupa ce au fost impuscate, dar nu mai mult, intr-un loc racoros si bine ventilat.

ingrediente

   3 potarnichi
   frunze de vita
   200 g slanina
   6 felii de paine
   1 lingura unt
   sare.

mod de preparare

Pentru potarnichi la frigare inainte de a fi jumulite, potarnichile trebuie tinute 24 de ore, dupa ce au fost impuscate, dar nu mai mult, intr-un loc racoros si bine ventilat. Cand timpul este foarte racoros, pot fi tinute si doua zile. Se curata de pene in ultimul moment, se scot si intestinele. Se trec prin flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata. Se indeparteaza capul si labele. Ficatul se curata si se pune la loc, dupa ce i s-a dat un praf de sare.
Se invelesc cu frunze de vita bine unse cu unt si apoi in felii subtiri de slanina. Se leaga cu ata. Se pun pe frigare la foc bun si se invartesc. Se frig in circa 20 de minute, cu grija sa nu se usuce. Cand este gata, se scot slanina si frunza de vita, se sareaza. Se socoteste o potarniche pentru doua persoane.


Potarnichile la frigare se servesc cu slanina, pe felii de paine prajita.

Incearca si Potarnichi cu varza de Bruxelles
Daca ti-a placut reteta noastra "Potarnichi la frigare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.