Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul
Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul de pune la calit, cu o lingura de ulei si se lasa cca 10 min, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Se adauga varza, se pune circa 1 l de apa peste ea si se lasa la fiert, la foc mic, aproximativ o ora. Se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata, se mai lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul.
Enjoy!
Se serveste simpla, sau cu ceva carne: ori pulpe de pui inabusite in tigaie, ori costite de porc fierte in zeama de varza. De asemenea, nu uitati de mamaliga!
Alte retete cu varza recomandate:
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiNu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...
Prajitura MinunataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii