Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul
Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul de pune la calit, cu o lingura de ulei si se lasa cca 10 min, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Se adauga varza, se pune circa 1 l de apa peste ea si se lasa la fiert, la foc mic, aproximativ o ora. Se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata, se mai lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul.
Enjoy!
Se serveste simpla, sau cu ceva carne: ori pulpe de pui inabusite in tigaie, ori costite de porc fierte in zeama de varza. De asemenea, nu uitati de mamaliga!
Alte retete cu varza recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii