Pastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!
Punem o oala cu apa la fiert
Cand clocoteste se pun macaroanele si se fierb al dente. La fiert se pune intodeauna si sare ca macaroanele sa-si ia sarea potrivita.
Intre timp intr-o craticioara punem ulei de masline si sotam foarte putin ceapa usturoiul si carnea tocata pana capata o culoare grena inchis. Punem pasta de rosii si apa pana acoperim carnea si o lasam sa fiarba la foc incet amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Adaugam toate mirodeniile.
Dupa ce apa scade si se formeaza sosul trebuie sa fie gata. Eventual gustati carnea si daca considerati ca nu a fiert mai puneti apa si mai fierbieti.
Macaroanele fierte se scurg de apa, se amesteca cu putin ulei sa nu se lipeasca si se pastreaza intr-un bol.
Se prepara besamelul. Besamelul dupa parerea mea este cel mai gustos. Se amesteca 1 L de lapte rece cu 2 pliculete de besamel pana devine cremos ca si cum ar fi aluatul de chec.
Se unge tava de cuptor cu ulei, se adauga un strat de macaroane , cat sa acopere tava, carnea tocata si restul de macaroane deasupra. Se acopera cu besamelul si cascaval ras . Se da la cuptor pana cand besamelul capata o culoare frumoasa rosiatica .
Pofta buna!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatBuna de te lingi pe degete!
Carne de porc in sos de ceapaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii