Ravioli cu urzici si ricotta

Spalati bine urzicile si limba-mielului si cufundati-le in apa cu sare clocotita timp de 30 de secunde. Strecurati-le si indepartati excesul de apa st

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr frunze de urzici
  • 300 gr frunze tinere de limba-mielului
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de maghiran
  • sare
  • piper negru
  • nucsoara
  • 400 gr branza ricotta
  • 100 gr parmezan
  • 450 gr ravioli

Mod de preparare

Spalati bine urzicile si limba-mielului si cufundati-le in apa cu sare clocotita timp de 30 de secunde. Strecurati-le si indepartati excesul de apa storcandu-le intr-un servet. Tocati-le mare si puneti-le intr-o tigaie cu fundul gros, semiincalzita, impreuna cu uleiul de masline, untul, usturoiul si maghiranul. Fierbeti la foc mic, condimentand pe parcurs si adaugati nucsoara dupa gust. Dupa 2 minute luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Dupa ce limba-mielului si urzicile s-au racit, adaugati ricotta si apoi parmezanul si condimentele dupa gust si amestecati usor. Umpleti pastele ravioli cu acest amestec si fierbeti in apa cu sare timp de 3- 4 minute, pana se inmoaie.
Serviti 3 sau 4 ravioli de persoana, cu cateva bucatele de unt deasupra si putin parmezan ras.

Alte retete:

Bors de urzici cu ardei gras Paste cu urzici Mancare de spanac cu orez

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola