1. Tagliatelle Am amestecat in Kenwood (cirligul de aluat) 400 de grame de faina 00, 4 oua si o lingura de ulei, pina ce s-a creat o minge de aluat
1. Tagliatelle
Am amestecat in Kenwood (cirligul de aluat) 400 de grame de faina 00, 4 oua si o lingura de ulei, pina ce s-a creat o minge de aluat curata.
Am lasat sa se odihneasca aluatul o jumatate de ora pe o farfurie acoperita cu un castron in cap.
Am taiat bucati din aluat, le-am trecut bine prin faina si apoi le-am trecut prin masina de paste incepind de la treapta cea mai larga care la mine e 7 pina la a treia.
Am taiat apoi foile prin chestia care face tagliatellele si le-am pus la odihnit pe plasa acoperita cu un prosop de in curat.
2. Cosulete
Am facut cosuletele varsind parmigiano ras intr-o tigaie antiaderenta incinsa pusa mereu pe foc mic, dupa putin timp el se topea, il nivelam bine cu o lingura ca sa fie topit uniform.
Apoi cu manusile de plastic pe miini am luat foaia astfel creata si am pus-o peste castronel. Am lasat apoi sa se raceasca cosuletele, le-am scos de pe castronele si le-am lasat si pe ele sa astepte.
3. Sos de ciuperci
Apoi am facut sosul de ciuperci, era un amestec mixt de ciuperci congelate.
In tigaie am pus un pic de ulei in care am prajit un catel de usturoi pe care apoi l-am aruncat si am varsat deasupra ciupercile, au lasat o multime de apa pe care am aruncat-o luind-o incet cu o lingura, am pus un pic de vin alb sec si am lasat sa se evapore si cind erau gata am adaugat patrunjelul tocat.
Intre timp tagliatellele fierbeau in abundenta apa sarata si o lingura de ulei si cind au fost gata le-am aruncat peste ciuperci in tigaie si am amestecat bine.
Apoi le-am asezat frumusel in cosulete si le-am servit, se maninca totul si e foarte bun.
Pofta buna!
Reteta Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
Taietei cu ciuperci si rosii,
Pasta primavera condimentate,
Spaghete cu muschiulet si ciuperci
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Comentarii