Preparate dulci

Reteta Pasca umpluta cu branza de vaci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ushordegatit postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pregatesti aluatul asa:
inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi

ingrediente

Pentru aluat iti trebuie:
   100 g margarina\unt
   200 g faina
   80 g zahar
   3 galbenusuri
   1 ceasca smantana
   un pic de drojdie
   sare
   1 plic zahar vanilat
Pentru umplutura:
   1 kg branza de vaci
   100 g unt
   10 galbenusuri
   200 g smantana
   150-250 g zahar
   150 g stafide
   o mana de faina
   1-2 fiole de esenta rom
   1 plic zahar vanilat
   sare
Pentru final:
   1 ou pentru uns pasca
   100 g zahar
   3 linguri ulei

mod de preparare

Pregatesti aluatul asa:


inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana.


Adaugi zaharul vanilat si framanti pana se omogenizeaza.


Imparti aluatul in 2 bucati.


Se face o foaie subtire care se pune pe fundul formei de copt, de preferat rotunda.


Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi


pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in tava, lasand o gaura in mijloc.





Pregatesti umplutura asa:


1 kg branza proaspata de vaci o amesteci cu unt pana se face o crema.


Bati bine galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat, adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu faina pana se omogenizeaza.


Asezi de branza peste aluatul din tava.


Ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine. Dupa ce pui si de branza, ungi pasca deasupra cu un ou si o dai la cuptorul bine incins pentru 25-30 minute.


Scoti pasca din cuptor si o ungi cu un sirop pe care il faci din apa si zahar.


Ungi pasca si cu ulei si o lasi sa se raceasca.


Se poate combina siropul de zahar cu uleiul.


Acoperiti cu un prosop curat.
Retete care pot completa o masa festiva





Crema de prajitura cu alune si frisca


Drob de miel


Tiramisu
Incearca si Placinta cu marmelada
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca umpluta cu branza de vaci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.