- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 1
- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute;
- laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 15-20 de min , nu o sa creasca, nu intrati in panica. Dupa alea 15-20 de min se adauga amestecul de drojdie peste faina , presaram sarea si incepem sa amestecam cu lingura de lemn
- dupa aia incepem framantarea (voi puteti face la robot, eu prefer la mana) . Mai adaugati cam 50-100 gr faina in plus in timpul framantarii, ideea e sa iasa un aluat moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini;
- aluatu' se imparte in 3 parti egale, le dam deoparte;
- margarina plonjeaza in ulei si se baga la microunde pana se topeste margarina;
- luam primu' biloi de aluat, si incepem sa-l intindem pe masa bine infainata;
- intindem cat putem de mult, dam foaia intr-o parte;
- foile arata in genul la foile filo, yufka, sunt subtiri si elastice;
- din a doua parte de aluat intindem a doua foaie, o tragem si p-asta de-o parte;
- din ultimu' biloi intindem si a treia foaie care ramane pe loc;
Neaparat sa fie bine masa infainata si sa presarati mereu faina sub si peste foi cand le intindeti, asa se intind mai repede si se fac elastice fara sa se rupa
- peste ea plimbam lingura cu amestecul de margarina si ulei;
- deasupra punem a doua foaie;
- branza se presara peste a doua foaie pe care nu o ungeti cu amestecul de margarina, deci foaia 2 are doar umplutura pe ea;
- punem si ultima foaie deasupra;
- plimbam deasupra lingura cu margarina uleioasa;
- apoi ne atarnam de toate foile deodata si impachetam;
- si unim capetele celalalte;
- plimbam facaletzu' pe deasupra si intindem kombeu' cam cat tava in care vom coace. Inainte sa-l mai intindem presaram faina deasupra
- il mutam in tava tapetata cu hartie de copt (daca n-avem hartie , merge si unsa cu ulei si tapetata cu faina). Eu am reusit performanta sa-l intorc inainte sa-l pun in tava, ca sa ajunga cu marginile lipite in jos, dar arata bine si pe partea cealalta;
- il portionam cum ne vine pe chelie, io l-am facut triunghiuri;
- se baga tava la loc caldut , ferit de curenti si se lasa fix 1 ora sa creasca;
- se unge deasupra cu 1 galbenus de ou amestecat cu putin lapte, se poate presara mac, chimen, susan. Eu am pus susan negru;
- se baga imediat la cuptorul incins la 180 de grade, cam 25-30 min (pana se rumeneste deasupra si suna a gol cand ciocani placinta)
Pofta buna!
Reteta Kombe, o alfel de placinta a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Placinta taraneasca cu branza,
Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,
Placinta invartita cu branza
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Comentarii