Mancaruri de post

Reteta Tocanita de cartofi de post

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
lumeabucatelor.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tocanita cu pastrama de mistret la CrockPot - reteta video"
 
Tocanita de cartofi de post este absolut delicioasa. O mancare cu cartofi foarte aromata, usor de facut pe care o puteti pregati oricand nu doar in perioada postului.

ingrediente

   1
   5 kg de cartofi
   1 ceapa mare
   2 rosii kumato – se pot pune si rosii normale daca nu aveti
   100 ml suc de rosii
   1 lingurita boia de ardei
   5 catei de usturoi
   50 ml ulei de masline
   1 praf de tarhon
   3 fire de cimbru verde – daa nu aveti
   puteti pune cimbru uscat
   jumatate de legatura de patrunjel
   sare si piper

mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie ca in imagini, apoi se acopera cu apa si se pun la fiert in ceaun cu o lingurita rasa de sare si un praf de piper. Se fierb la foc mediu cam 20-25 de minute, pana cand sunt gata – ii testati cu furculita sau betisorul.
Rosiile se spala, se decojesc si se taie cubulete.
Ceapa, patrunjelul si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim ceapa pana cand devine usor transparenta. Apoi se adauga rosiile taiata cubulete, boia, sucul de rosii, usturoiul tocat, jumatate din patrunjel, tarhonul, cate un praf de sare si piper. Se tine pe foc si se amesteca des cam 2-3 minute si apoi se adauga 100 ml apa. Se fierbe cam 10 minute, amestecandu-se.
Cand cartofii s-au fiert, se scurg un pic de apa, dar nu de tot, ca sa mai ramana un pic. Se adauga peste ei sosul din tigaie. Apa ramasa la cartofi impreuna cu sosul trebuie sa acopere aproape cartofii. Se mai da un clocot, ca sa se imbine gusturile. Amestecati usor sa nu se rupa cartofii prea tare.
Se ia de pe foc si se presara restul de patrunjel tocat si frunzulitele de la 3 fire de cimbru proaspat. Folositi un praf de cimbru uscat daca nu aveti verde. Se amesteca putin.
Puneti capac pe vas si lasati deoparte macar 10-15 minute inainte de servire, ca sosul sa prinda consistenta.




Sursa acestei retete cu cartofi este Lumea Bucatelor.


Tocanita de cartofi de post se serveste calda cu muraturi sau salata de ardei copti.

Incearca si Tocanita de soia cu legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.