Pentru o salata la borcan perfecta trebuie sa tii cont de o regula simpla: ordinea ingredientelor: pui la baza borcanului dressingul, apoi legumele sau ingredientele care nu se inmoaie asa usor si deasupra salata sau legume moi. In rest, lasa-ti imaginatia sa zboare si combina tot ce iti place! Cele trei variante de azi sunt: Salata cu ton, legume proaspete si un dressing de mustar, salata cu pui colorata si dressing de iaurt si salata greceasca cu branza fetta si dressing de otet balsamic.
Asa cum am spus, incepe cu dressingul. Amestea bine intr-un bol mustarul, uleiul de masline si otetul, pune sare si piper dupa gust, mararul tocat si pune dressingul in borcan.
Adauga apoi pe rand maslinele feliate, ouale de prepelita taiate pe jumatate, bucatile de ton, rosiile cherry taiate, ceapa verde taiata rondele si deasupra frunzele de salata rupte bucati.
Asta e tot! cand vrei sa o mananci agiti pur si simplu borcanul si dressingul va imbraca toate ingredientele si tu o sa ai salata cu ton perfecta!
Am promis 3 salate asa ca o s-o facem acum pe cea cu pui: ai nevoie de o mana de frunze baby spanac, 200 gr piept de pui la gratar, 1 avocado, 1 ceapa rosie, 150 gr fasole rosie fiarta, 1 ardei kapia, iar pentru Dressing iti trebuie 50 ml iaurt de baut, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura mustar, sare si piper dupa gust si 1 lingura de chivas tocat
Vezi toti pasii de preparare in link https://youtu.be/cBEa-Kr3n9k
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereM-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata...
Desert cornulete cu iaurt si untura
Comentarii