Sosuri condimentate

Reteta Sos de sardele

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie. Se adauga ceapa tocata

ingrediente

   3 galbenusuri tari
   1 ceasca de ulei
   1 ceapa
   1 lingura de patrunjel verde tocat
   1 lingura de faina
   sare
   1 pahar de vin alb
   o foaie de dafin
   1 lingura otet
   100 g sardele
   1/2 lamaie

mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie. Se adauga ceapa tocata marunt si sardelele fara oase si tocate fin.

Separat se face un sos din faina, otet si vin alb, care se fierbe zece minute cu o foaie de dafin.


Se raceste sosul, se amesteca cu maioneza si se serveste langa friptura rece, cu patrunjel presarat.



Alte reteta sos recomandate



Sos tartar



Sos de spanac

Sos ciuperci
Incearca si Sos vanatoresc pentru fripturi inabusite
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de sardele" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri condimentate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.