Sosuri cu legume

Sos de ciuperci cu vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute fine, care se calesc in 50 gr. de unt. Se pun citeva linguri de zeama de carne si se fierb pina scad

ingrediente

   100 gr. unt
   150 gr. ciuperci
   o lingura faina
   2 cesti zeama carne
   2 linguri vin
   1/2 buc. lamiie
   sare
   piper
   patrunjel

mod de preparare

Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute fine, care se calesc in 50 gr. de unt. Se pun citeva linguri de zeama de carne si se fierb pina scade toata apa. Separat, intr-o craticioara, se rumeneste putina faina in restul de unt. Cind capata o culoare usor aurie, se stinge cu zeama de carne, avind grija sa nu se faca cocolosi. Se fierbe 15-20 minute, apoi se adauga ciupercile si vinul, se potriveste de sare si piper si se continua fierberea inca cca 10 minute. Se trage vasul de pe foc, se adauga zeama de lamiie si patrunjelul.
Se serveste la fripturi sau ficat de pasare
Incearca si Sos de macris
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci cu vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri cu legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite