Sosuri pentru mancaruri cu peste

Reteta Sos de lamaie (a la grec)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru sos de lamaie lamaia se spala si se extrage sucul. Mararul si patrunjelul se spala si se taie marunt. Uleiul se bate cu telul intr-un vas pana incepe sa se tulbure.

ingrediente

Pentru 500 g:
   lamaie - 150 g
   sare de lamaie - 1 g
   ulei - 125 ml
   apa minerala/sifon - 325 ml
   marar verde - 1 legatura
   patrunjel verde - 1 legatura
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pentru sos de lamaie lamaia se spala si se extrage sucul. Mararul si patrunjelul se spala si se taie marunt. Uleiul se bate cu telul intr-un vas pana incepe sa se tulbure. Se adauga suc de lamaie, apa minerala sau sifon, sare de lamaie, sare, piper, continuand baterea. Se adauga patrunjelul si mararul.




Sosul de lamaie se serveste la peste, creier, ciuperci si alte preparate pregatite à la grec.


Incearca si Sos de mustar cu tarhon
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de lamaie (a la grec)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri pentru mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.