Sosuri pentru mancaruri cu peste

Reteta Sos de vin alb pentru peste rasol

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Sosul de vin alb este o completare delicioasa pentru o reteta cu peste, dar poate fi folosit si pentru o friptura apetisanta, la cuptor.

ingrediente

Ingrediente:
   50 g unt sau ulei
   30 g făină
   2 gălbenuşuri
   100 ml smantană
   200 ml vin alb sec
   1/2 l supă în care a fiert peştele (daca faceti sosul pentru friptura
   puneti supa de vita).

mod de preparare

Mod de preparare:




Făina şi untul sau untdelemnul se înfierbantă într-o cratiţă un minut la foc mic, se sting cu supă fierbinte, adăugată în 2-3 rînduri, amestecand bine pană se desfac cocoloaşele şi la urma se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă 2-3 clocote ca să se lege, apoi cratiţa se ia de pe foc. Gălbenuşurile se freacă cu smantană şi, facultativ, se pune o linguriţă cu muştar; totul se amestecă cu sosul fierbinte.


Pentru aroma sosului, se adaugă mărar, pătrunjel, tarhon, după gust.

Incearca si Sos crema cu frisca si maioneza
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vin alb pentru peste rasol" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri pentru mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.