Sosuri pentru spaghete

Reteta Sos pesto

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
mikidaniro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sos aioli (reteta video)"
 
Sosul pesto de busuioc este un sos pentru paste extrem de simplu. Trebuie sa folositi frunze de busuioc proaspete.

ingrediente

   500g busuioc proaspat
   200g parmezan
   100g ulei de masline
   10 buc. muguri de pin
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Sosul pesto de busuioc este un sos pentru paste extrem de simplu.
Busuiocul se curata, se spala, se taie fasii si se pune intr-un vas inalt impreuna cu parmezanul ras si mugurii de pin. Se blendeaza iar cand s-a omogenizat un pic incepem si turnam uleiul putin cate putin (ca la maioneza). Cand am terminat uleiul de pus, adaugam sare si piper, mai blendam de 2-3 ori si sosul este gata.Se pune sosul obtinut in borcane, iar deasupra se pune ulei cat sa acopere sosul, altfel riscati sa faca floare de mucegai daca nu il consumati repede. Sosul astfel preparat se poate tine timp de 10-12 luni, ferit de caldura. Se poate folosi la prepararea pastelor sau a mancarurilor.



Sosul pesto se poate folosi la paste sau la mancarurile cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mikidaniro.

Incearca si Sos delicios carmen si calin
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri pentru spaghete

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.