Cu acest sos brun gelatinos se pot glasa orice fel de preparate care se servesc reci. Veti avea nevoie de unt, faina, supa de pasare, gelatina, supa de oase si esenta de ciuperci.
Pentru sosul brun gelatinos intr-o cratita se pun la topit untul cu faina amestecand intr-una, pana se infierbanta bine, se stinge apoi cu supa de pasare sau de oase fara grasime, in care s-au dizolvat foile de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece. Se amesteca cu telul si se lasa sa stea in fiert, apoi se adauga sare, se aromeaza cu esenta de ciuperci, iar la urma, se adauga supa de oase. Dupa ce a fiert bine, se strecoara printr-un tifon.
Cu acest sos brun gelatinos se pot glasa orice fel de preparate care se servesc reci.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereM-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata...
Desert cornulete cu iaurt si untura
Comentarii