Ciorba de vacuta cu multe legume, conopida si fasole verde este o reteta de ciorba delicioasa, pe care iti vei dori sa o refaci cu siguranta. Ciorba se prepara usor, tot ce ai de facut este sa urmaresti reteta culinara.
Carnea se pune la fiert, in apa rece cu sare. Intre timp, se pregatesc radacinoasele. Se curata, se spala, ceapa se taie marunt, telina, patrunjelul si morcovii in cuburi - mie imi plac zarzavaturile si legumele taiate simetric, in ciorba, si obligatoriu tot ce e in farfurie am pretentia sa intre in lingura. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza atat de abundent spuma, se adauga radacinoasele. Se lasa sa fiarba pe foc mic, daca ciorba fierbe cu clocote mari va fi tulbure.
Se pregatesc restul de legume - aici se pot face combinatii dupa gustul fiecaruia, eu am folosit conopida, fasole verde, ardei si cartofi. Daca ardeiul si cartoful mi se par oarecum indispensabile (dar nu neaparat), se poate renunta la una din celelalte legume si introduce o alta, in functie de preferinte si de gustul fiecaruia.
Se potrivesc foarte bine varza alba, mazarea boabe, gulia, dar, de ce nu, chiar si dovlecelul.
Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga conopida, ardeiul si fasolea verde. Se verifica gradul de fierbere al carnii si cand furculita intra usor in ea se scoate si se lasa sa se raceasca putin. Se taie in cuburi cat mai simetrice (pentru aspect) si se adauga in zeama care fierbe.
Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape facute se adauga si cartofii. Dupa ce au fiert si acestia, se pun rosiile fara pielita, taiate in cuburi (si, eventual, 1-2 linguri de bulion, dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc. Se pregateste verdeata. Se spala si se toaca fin leusteanul, se presara pe deasupra si bucataria se umple de arome.
Pofta buna! Reteta Ciorba de vacuta a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanat Cu siguranta aceasta Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita va fi pe placul vostru. Se face usor, iar...
Reteta de tarta cu branza si oua de prepelitaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii