Oasele se spala, se sareaza si se asaza intr-o tava pe un singur rind. Ceapa, morcovii si telina se taie in bucati mari si se asaza in tava peste oase
Oasele se spala, se sareaza si se asaza intr-o tava pe un singur rind.
Ceapa, morcovii si telina se taie in bucati mari si se asaza in tava peste oase. Se baga in cuptorul pre-incalzit la 260.
Se tin la cuptor cam 45 de minute pina oasele se rumenesc. Daca se ard un pic pe la colturi, nu-i bai.
Se scot din tava si se pun in oala cu apa cit sa le acopere cam 7-8 cm
Peste ramasitele din tava se pune apa si se riciie ce e lipit pina se desface. Maclavaisul resultat se pune in oala
Se adauga piperul boabe, sare, cateii de usturoi zdrobiti (optional), pasta de rosii (optional) si lasa la fiert la foc foarte mic, citeva ore. Daca nivelul scade prea tare se poate adauga apa fierbinte. Opriti fierberea cind supa ajunge la concentratia dorita.
Se strecoara
Dupa cum vedeti iese o supa foarte grasa. Daca doriti sa o degresati, lasati-o la racit si scoateti grasimea care se solidifica la suprafata. Nu mi-as fi imaginat ca numai din oase sa iasa atita grasime. Am facut o gaura sa vedeti cit s-a adunat pe supa mea
Supa poate fi folosita imediat cu taitei, galusti alea, alea sau poate fi inghetata in pungi cu fermoar sau in containerul preferat si folosita ca baza la alte mincaruri sau la sosuri.
Pofta buna!
Reteta Supa de oase de vaca propusa de Takitakikatoka
Alte retete care se pot face din oasele de vaca sunt:
Salata carne de vita si verdeata
Oase de maduva
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor. Pe celalalt l-am...
Aluat de foietaj cu branza sarataIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii