Se amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smintina. Se bat...
Turta dulce cu miere si smintina
Carnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se da prin masina de tocat impreuna cu felia de franzela inmuiata si...
Chiftelute de salau (cod)
Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa...
Salau cu sos de lamiie
Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Se rumeneste faina intr-o cratita fara grasime, se toarna zeama in care a fiert...
Ciulama de pui
Se fierbe puiul in apa cu sare, impreuna cu ardeiul gras, rosiile tocate, zeama de ceapa, uleiul. Inainte de a fi fierte...
Tocana sirbeasca
Se da carnea cruda prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi se amesteca cu apa si sarea pina se...
Chiftelute cu pireu de cartofi
Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul...
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
Ouale se fierb sa fie tari, se pun in apa rece si cind s-au racit se curata de coaja. Cartofii se spala cu peria, se pun la...
Salata de oua cu ficat
Se aleg cartofi potriviti de mari, se curata de coaja, se spala, se zvinta cu un servet si se taie in doua. Se ung apoi cu...
Cartofi la minut
Se spala bine cartofii, se fierb in apa clocotita, se curata calzi, apoi se taie felii subtiri care se stropesc cu ulei....
Salata de cartofi cu pestisori sarati
Carnea se taie in felii potrivit de groase. Fiecare felie se bate cu ciocanul pentru snitele, se unge cu ulei, se presara cu...
Snitel picant
Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 4-5 felii groase cam de 0,5 cm. Se bat usor ca pentru snitele, se...
Rulada de carne cu legume
Se foloseste piure de mere (cumparat din magazin sau preparat in casa, calind merele rase), se adauga zaharul care se...
Inghetata de mere
Se amesteca toate ingredientele si albusul batut spuma si cu frisca. Se pune in forme si se da la congelat.
Inghetata de portocale
Se face un sirop gros din zahar si apa. Cind s-a racit, se adauga fructele si zeama de lamiie. Se fierbe pina se ingroasa. Se...
Inghetata de caise cu suc de lamiie
Se face sirop din apa si zahar. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu zeama de lamiie si fructele. Se da la frigider.
Inghetata de zmeura si lamiie
Se amesteca iaurtul cu vinul si zaharul, cu romul, fructele strivite si gelatina dizolvata. Se pune in forme si se ingheata.
Inghetata de fructe
Albusurile se bat spuma bine. Fructele, zaharul si albusurile se amesteca apoi, se desface laptele cu putina apa, apoi se...
Inghetata de capsuni
Se trec prin sita capsunile si se fierb cu zaharul. Cind s-au racit, se amesteca cu frisca si se dau la frigider.
Inghetata de capsuni cu frisca
Se fierbe un sirop gros (din zahar si apa) si se amesteca cu zeama lamiilor. Se pune in forme, se lasa sa se raceasca si lasa...
Inghetata din suc de lamiie
Se bate smintina (care trebuie sa fie foarte proaspata), se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin. Se varsa...
Inghetata spumoasa
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, foarte usor, apoi frisca se incorporeaza si se parfumeaza cu nescafe. Se pune in...
Inghetata de cafea
Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, amestecind mereu. Se adauga capsunile zdrobite, se amesteca si se...
Spuma de capsuni cu biscuiti
Se pregateste un aluat subtire din vin, faina, putina sare si oua. In acest aluat, se inmoaie rondele de mere si se prajesc...
Mere in rochite galbene
Se spala ciresele cu codita. Se amesteca faina, berea, untdelemnul si galbenusurile. Se bat pina se obtine un aluat cu...
Cirese in aluat
Ciocolata de casa cu vanilie este o reteta de ciocolata de casa pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta...
Ciocolata de casa cu vanilie
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane