Se caleste ceapa taiata marunt cu o lingura de unt si cind s-a inmuiat, fara a se ingalbeni, se toarna apa. Se pune la fiert...
Supa-crema de legumeSe taie pepenele in jumatati, se scot semintele, iar miezul se taie in felii subtiri. Se pun intr-un castron si se pudreaza...
Inghetata cantalupSe aleg cirese amare, de buna calitate, care se pot curata usor de simburi. Se paseaza prin sita sau mixer si sucul obtinut...
Inghetata din cirese amareIntr-un castron, se bat bine ouale cu telul si, dupa ce sint bine batute, se adauga zaharul combinat cu faina, apoi se toarna...
Inghetata de zmeuraSe bate iaurtul bine cu uleiul si zaharul, se adauga coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se...
Chec cu rahatSe cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea....
Strudel cu visineSe spala carnea, se taie in bucati nu prea mari si se pune intr-o cratita cu ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt....
Fasole verde cu carneSe curata cartofii, se spala si se zvinta intr-un servet. Se dau apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Intre timp se...
Cartofi noi prajitiDin ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge cu ¼ l apa. Se adauga laptele, sarea si, cind da in...
Supa cu spanac si macrisSe curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi...
Bors de legumeSpanacul din conserva se fierbe in apa cu sare, timp de 5 minute, dupa care se scurge bine de apa si se taie mare. Intr-o...
Oua cu spanacOuale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata si se pun in pahar. Cabanosul, sau ficatul de...
Oua cu ficat de pasare sau cabanosCeapa tocata marunt se caleste in ulei si cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate...
Rosii umplute cu ciuperciSe toaca piciorusele ciupercilor, se inabusa in putin unt si, cind sint bine patrunse, se amesteca cu telemeaua rasa si...
Ciuperci umplute cu brinzaSe curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert in apa sarata pina se inmoaie bine. Se scurge bine de apa, se pune...
Mincare de prazSe curata, se spala si se taie ciupercile bucati. Se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si 2 pahare apa. Se lasa sa...
Pilaf de ciuperciDovleceii, curatati, bine spalati se taie felii subtiri si se fierb in apa pina se moaie. Se trec prin sita subtiind cu zeama...
Supa de dovlecei cu grisZarzavatul taiat foarte fin se prajeste in unt impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati si sarea,...
Bors de fasole verdeSe fierb buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se pun intr-un castron frecat cu usturoiul...
Salata de conopida cu maslineLa fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se...
Rosii umplute cu varza albaVisinile, curatate de simburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece. Untul se freaca cu zaharul si sarea pina devine o...
Tarta de visineSe bate spuma, cu mixerul, albusul cu zaharul si capsunile. Se toarna intr-un castron de sticla, se orneaza cu capsunile...
Spuma de capsuni cu zahar pudraSe spala fructele, se scot simburii (la visine), coacazele sau strugurii se culeg de pe ciorchine. Se aseaza toate fructele...
Salata de fructe rosiiSe pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este...
Budinca cu dulceata si sos caramelSe fierb cartofii in coaja si cind sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub...
Musaca de cartofi cu brinza si ouaSe trec prin masina de tocat carnea, varza, ceapa si piinea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca apoi cu...
Budinca de carne cu varzaAntricoatele se spala, se zvinta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta...
Antricot de vaca cu legumeUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori