Se fierbe fasolea in apa fierbinte sarata pina se inmoaie. Se scurge bine, se amesteca cu ulei, otet si usturoiul pisat. Se...
Salata de fasole verde cu usturoi
Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul...
Saramura de crap picanta
Se perie si se spala bine cartofii, apoi se pun la copt intr-o tava. Se scoate miezul (copt) si se trece prin masina de...
Piure de cartofi copti
Se rad cartofii pe razatoare si se amesteca cu ouale. Se adauga felia de franzela muiata, stoarsa si zdrobita cu furculita...
Chiftele de cartofi cruzi
Se toaca sunca si se dau cartofii prin masina. Se amesteca totul cu galbenusurile si sarea. Se adauga la urma albusurile...
Sufleu de cartofi cu sunca
Se taie smochinele cuburi mici, se toarna deasupra paharelul de lichior si coniacul. Se lasa sa stea 2 ore la gheata sa se...
Smochine la desert
Se asaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni sau de zmeura prasarat cu zahar pudra. Deasupra se pun citeva...
Crema de vanilie cu capsuni
Se spala conopida si se fierbe in apa putin sarata. Se scurge de apa, se pune intr-un castron si se zdrobeste cu furculita....
Budinca de conopida
Aperitivele cu branza sunt foarte delicioase. Pentru a prepara cascaval pane avem nevoie de cateva ingrediente.
Cascaval pane
Se scobesc rosiile si se presara inauntru cu sare. Se taie vinetele cubulete si se prajesc in ulei impreuna cu miezul...
Rosii umplute cu vinete prajite
Se prepara o omleta din 4 oua si 4 linguri lapte, prajita in 2 lingurite unt sau ulei, sare. Zarzavaturile curatate si...
Ciorba de salata cu omleta
Cartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea,...
Rulada cu marmelada
Se fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata. Separat se topeste untul si se amesteca...
Cartofi in sos alb
Se taie cepele marunt. Se rumeneste faina in uleiul incins, se adauga ceapa. Cind s-a rumenit si ceapa, se pun cartofii...
Iahnie de cartofi cu ceapa
Se pun la fiert cartofii impreuna cu zarzavaturile in apa rece sau calda cu sare. Cind s-au inmuiat bine, se dau prin sita...
Supa crema de cartofi cu legume
Se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se curata pestele de piele si de oase si se zdrobeste cu furculita. Se freaca...
Pasta de cartofi cu peste afumat
Merele se curata de coaja, se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu visinile, coaja de lamiie si zeama de lamiie. La urma,...
Desert racoritor
Visinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din...
Placintele cu visine
Din 3 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit...
Clatite cu nuci si frisca
Se alege o gaina mare si frumoasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se ia spuma, apoi se adauga...
Rasol de pasare si legume
Se calesc in unt ceapa si sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri....
Taitei cu parmezan si sos de rosii
Se curata puii, se spala, se sareaza si se ung cu unt. Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o tava unsa bine cu ulei;...
Pui cu vin alb la tava
Puii curatati si spalati se taie in portii, se presara cu sare si piper si se bat usor cu ciocanul pentru snitele. Ouale se...
Pui pane
Se fierb ouale tari, se trec sub un jet de apa, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se pune...
Oua cu maioneza si verdeata
Cotletele, nu mai groase de 2 cm, se ung pe ambele parti cu ulei si se pun pe gratarul bine incins. Se rumenesc pe ambele...
Cotlete de berbec la gratar
Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar....
Pirjoale din muschi de vita
Se spala visinele, se oparesc si se dau prin sita. Se amesteca sucul de visine cu 1 litru apa, sare si zahar si se lasa sa...
Supa de visine
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane