Se curata puii si se taie in bucati care se inabusa in unt. Se presara sarea si se toarna cite putina apa ca sa fiarba...
Pui cu smintina si marar
Pestele curatat si spalat se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa stea 10-15 minute. Se zvinta apoi cu...
Crap prajit
Cartofii se spala apoi se freaca intr-un prosop aspru departindu-se cu un cutit resturile de coji. Se zvinta intr-un prosop...
Cartofi noi cu unt
Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron; castravetii se curata de coaja, se taie felii si se...
Salata dobrogeana
Rosiile se spala, se golesc de seminte, se presara cu sare si se lasa sa stea cca 5 minute, dupa care se asaza cu gura in jos...
Rosii umplute cu vinete garnisite cu ardei
Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si se caleste in putin...
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
Zarzavaturile se curata, se spala, se taie fideluta, si se pun la fiert. Fasolea se curata, se spala si se taie subtire,...
Ciorba de fasole verde si legume
Morcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si...
Bors de loboda
Carnea tocata se amesteca cu apa rece si se pune la fiert. Dupa ce da intr-un clocot, se adauga zarzavatul curatat, spalat si...
Supa de carne de vita
Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata. Sunca se taie cubulete, iar ciupercile spalate...
Oua la pahar cu sunca si ciuperci
Se sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga brinza, mararul si sarea si se amesteca totul. Se toarna apoi...
Omleta cu telemea de oi si marar
Se spala rosiile, se golesc de seminte si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga rosiile...
Omleta cu rosii
Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron,...
Oua umplute cu sos de lapte
Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie si putina...
Sufleu de mere cu gris
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti in untura
Se curata varza de primul rind de foi, se taie in patru si se pune la fiert in apa sarata. Cind este gata, se scurge bine de...
Varza dulce cu unt si pesmet
Se desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se scurga de apa si se asaza intr-o tava...
Conopida cu parmezan
Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile...
Macaroane cu ciuperci
Se coc cartofii. Cind sint gata se lasa sa se raceasca, se curata si se taie un capac in lungul cartofului. Se scobeste din...
Cartofi copti umpluti cu cascaval
Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si se...
Supa de orez
Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba...
Bors de fasole boabe
Ouale fierte se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, care se pun intr-un castron si se amesteca...
Oua umplute cu pasta de peste
Se rumenesc in unt, pe ambele parti, feliile de costita si se scot pe o farfurie. In untul ramas, se prepara in mod obisnuit...
Ochiuri cu costita
Ficatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se prajesc pe...
Ficat cu boia
Intr-o tigaie mare se pune uleiul si cind este incins se asaza feliile de parizer una linga alta. La caldura pielita se...
Cosulete de parizer cu oua
Se bat ouale intregi, impreuna cu zaharul, mierea si coaja de lamiie rasa, pina se obtine o spuma. Se adauga grisul si nucile...
Rulada cu nuci si miere
Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul...
Tort de ciocolata
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane