Usor de pregatit, usor de digerat.
Salata din icre de biban• daca pestele are piele, atunci nu uita sa-i inlaturi solzii • presara putina sare si piper pe ambele fileuri
Peste cu glazura de mustar• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta • asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l
File de biban de mare cu guacamole• spalati si curatati bibanul de solzi • indepartati-i inotatoarele si aripioarele • despicati de sus
Biban vargat umplutBiban la gratar este o reteta simpla de peste prajit ce poate fi pregatita in zilele cu dezlegare la peste.
Biban la gratarBibanul este un peste alb, delicios si satios, care merge de minune alaturi de un vin alb de buna calitate.
Biban cu rosii si maslineCea mai gustoasa ciorba de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de...
Ciorba simpla de peste cu zarzavaturiPentru plachie de calcan si biban de mare punem 4-5 linguri ulei intr-un vas yena, asezam ceapa tocata, apoi bucatile de...
Plachie de calcan si biban de mareBibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu boia se...
Biban in saramura cu boiaLegumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert intr-un litru jumate de apa fiarta. Intre timp se...
Biban fiertBibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt...
Biban cu rosiiBibanul curatat si spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune...
Biban in saramuraPestele se curata de piele, se spala si se taie in felii. Se sareaza, se dau feliile prin faina si se pun apoi la prajit in...
Biban prajitPreincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau pe treapta a 9-a la cel pe gaz. Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi,...
File de biban copt, cu ciuperci, cartofi si salsa verdePreincalziti cuptorul la 220 grade Celsius sau treapta a 7-a la cel pe gaz. Folositi o folie de aluminiu care masoara de 5...
Biban copt in folie si impanat cu plante aromaticeClatim busuiocul, ciupim frunzele, spalam pestele, il stropim cu zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper. Macinam...
File de biban cu migdale si paste cu verdeataSpalam carnea de peste si o feliem in 4-4 bucati subtiri, le condimentam cu sare si piper. Curatam spanacul. Intindem 2...
Rulada de pastrav - biban afumat cu legume la grillPestele l-am taiat in 3. Pe folia de aluminiu am bus cate o bucata de peste, sare, unt, piper, lamaie, patrunjel. Am...
Biban la cuptorPentru pregatirea piureului de morcovi: ii taiem rondele si ii punem cu ghimbirul tocat in ulei incins de masline, lasam sa...
File de biban de Nil pe sos cu mustar Meaux si patrunjel aramiuSe curata pestele, se spala, se da cu mirodenii in interior. Ceapa se taie in bucati mari si se baga in burta pestelui. Se...
Biban la cuptorSe rad pestii de solzi, se curata inauntru, si se spala. Se pun sa se friga la foc incins. Se intorc pe o parte si pe alta cu...
Biban in saramuraCel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de...
Bors de peste cu praz