patrunjel

Ciorbe

Ciorba de salata

Se pune la fiert intr-o oala 2 litri apa impreuna cu frunze de usturoi verde si patrunjel verde, taiate marunt, adaugind...

Ciorba de salata
Mancaruri cu carne

Ficat la cuptor

Se curata ficatul de vine si pielite, se presara cu piper. Se pun in cratita citeva cepe taiate fin, usturoi si cimbru,...

Ficat la cuptor
Aperitive cu ciuperci

Sufleu de ciuperci cu smintina

Se taie ciupercile felii, se inabusa in unt cu patrunjel taiat marunt si zeama de lamiie. Cind s-au muiat, se amesteca cu...

Sufleu de ciuperci cu smintina
Mancaruri cu cartofi

Musaca de cartofi cu patrunjel

Se taie felii cartofii, se usuca intr-o cirpa curata, se prajesc in ulei incins. Carnea se da prin masina de tocat, se...

Musaca de cartofi cu patrunjel
Supe de legume

Supa simpla cu unt

Se pune la fiert apa, impreuna cu untul, sarea, putin piper, usturoiul, foaia de dafin, putin cimbru si patrunjel. Se lasa sa...

Supa simpla cu unt
Sandviciuri

Pasta de peste pentru sandvici

Se dau prin masina de tocat sardelele sarate (numai fileurile), maslinele (fara simburi), pestele din conserva, patrunjel,...

Pasta de peste pentru sandvici
Salate din oua

Salata de oua cu ceapa verde si patrunjel

Ouale se fierb tare, apoi se pun in apa rece ca sa se cojeasca mai usor. Cind s-au racit, se curata de coaja si se taie felii...

Salata de oua cu ceapa verde si patrunjel
Mancaruri cu carne

Piept plin cu crema de branza

Se spala, se scutura si se toaca patrunjelul. Se toaca frunzele de hasmatuchi. Se amesteca untul cu crema de brinza,...

Piept plin cu crema de branza
Aperitive cu oua

Pirjoale de ou cu sos alb

Ouale rascoapte se toaca marunt si se amesteca cu sosul alb, gras. Se adauga patrunjel verde. Se ia cu lingura din compozitie...

Pirjoale de ou cu sos alb
Supe de carne

Supa de fasole verde cu costita afumata

Se pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si radacina de patrunjel. Se adauga fasolea rupta bucatele si...

Supa de fasole verde cu costita afumata
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de oua cu unt

Ouale fierte tare se toaca si se amesteca cu unt fierbinte. Se adauga 2 linguri supa de peste, sare, patrunjel verde sau...

Sos de oua cu unt
Supe de legume

Supa pasata de morcovi

Se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt. Cind...

Supa pasata de morcovi
Salate reci

Salata de iarna cu ridichi si morcovi

Ridichea de iarna si morcovii se curata, se spala si se taie marunt sau se dau pe razatoare. Se pun apoi in salatiera, se...

Salata de iarna cu ridichi si morcovi
Conserve de iarna

Conserva de zarzavat pentru ciorbe

Conserva de zarzavat pentru ciorbe este ideala la orice fel de mancare, nu doar la ciorbe. Pentru aceasta reteta de conserva...

Conserva de zarzavat pentru ciorbe
Mancaruri cu carne

Rasol de vaca cu smintina

Se toarna peste rasol un sos alb din smintina, sare si putina apa, fierte circa 15 minute. Se presara deasupra brinza si...

Rasol de vaca cu smintina
Supe de legume

Supa de patrunjel

Se fierb in apa clocotita radacina de patrunjel, spalata, si cartofii curatati si taiati bucatele.

Supa de patrunjel
Mancaruri cu cartofi

Cartofi noi cu patrunjel verde

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Cand sunt gata se scurg si se rumenesc putin in...

Cartofi noi cu patrunjel verde