Mancaruri cu carne

Reteta Iepure cu sos de cidru si curmale, cu cartofi copti gratinati

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 16-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Friptura de iepure cu sos de busuioc (Reteta Video)"
 

ingrediente

4 portii

   cotlet de iepure (fara pulpe) - 2 buc
   lemongrass - 1 buc
   cidru cu aroma de fructe de padure - 300 ml
   anason stelat - 4 buc
   coaja tocata de la o mandarina (fara membrana alba)
   curmale fara samburi – 10 buc
   parmezan - 150 g
   ulei de masline - 34 linguri
   cartofi albi – 10 buc
   cimbru proaspat – 5 crengute
   sare, boia dulce, maghiran uscat, usturoi granulat, piper macinat - dupa gust

mod de preparare

• pune cidrul impreuna cu anasonul si coaja de portocala intr-o craticioara pe foc si las-o la redus
• cand s-a redus jumatate, toaca curmalele si adauga-le deasupra
• amesteca pana se incheaga si lasa la racit – strecoara apoi sosul
• toaca lemongrass-ul marunt si pune-l intr-un mojar impreuna cu cimbrul
• zdrobeste bine totul si unge fiecare cotlet de iepure in parte
• pune apoi sare si piper deasupra si introdu bucatile intr-o punga de vidare FoodSaver
• pune sosul deasupra si videaza totul
• pregateste aparatul de gatire in vid SousVide Supreme pe 65 de grade si lasa la gatit iepurele timp de 3 ore si jumatate
• cu o ora inainte sa fie gata iepurele, taie cartofii in 8 si stropeste-i cu ulei de masline
• condimenteaza-i bine cu sare, boia dulce, maghiran uscat, usturoi granulat si piper macinat
• pune-i intr-o tava cu hartie de copt
• introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade pentru cca 30 min
• dupa 30 de min, creste temperatura cuptorului la 180 de grade pentru 10 min si apoi la 200 de grade pentru 5 min, ca sa se rumeneasca
• cu 2 minute inainte de a-i scoate, adauga parmezan ras (marunt) pe deasupra si lasa totul sa se gratineze;
• odata gatit iepurele, unge-l bine cu sosul din punga si lasa-l intr-o tava cu hartie de copt, la gratinat, in cuptor, la cca 200 de grade, pentru cateva minute
• serveste impreuna cu cartofii.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 
Incearca si Budinca cu carne macra de vaca si usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu sos de cidru si curmale, cu cartofi copti gratinati" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.