• pune cidrul impreuna cu anasonul si coaja de portocala intr-o craticioara pe foc si las-o la redus
• cand s-a redus jumatate, toaca curmalele si adauga-le deasupra
• amesteca pana se incheaga si lasa la racit – strecoara apoi sosul
• toaca lemongrass-ul marunt si pune-l intr-un mojar impreuna cu cimbrul
• zdrobeste bine totul si unge fiecare cotlet de iepure in parte
• pune apoi sare si piper deasupra si introdu bucatile intr-o punga de vidare FoodSaver
• pune sosul deasupra si videaza totul
• pregateste aparatul de gatire in vid SousVide Supreme pe 65 de grade si lasa la gatit iepurele timp de 3 ore si jumatate
• cu o ora inainte sa fie gata iepurele, taie cartofii in 8 si stropeste-i cu ulei de masline
• condimenteaza-i bine cu sare, boia dulce, maghiran uscat, usturoi granulat si piper macinat
• pune-i intr-o tava cu hartie de copt
• introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade pentru cca 30 min
• dupa 30 de min, creste temperatura cuptorului la 180 de grade pentru 10 min si apoi la 200 de grade pentru 5 min, ca sa se rumeneasca
• cu 2 minute inainte de a-i scoate, adauga parmezan ras (marunt) pe deasupra si lasa totul sa se gratineze;
• odata gatit iepurele, unge-l bine cu sosul din punga si lasa-l intr-o tava cu hartie de copt, la gratinat, in cuptor, la cca 200 de grade, pentru cateva minute
• serveste impreuna cu cartofii.
Pofta buna!
*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii