Se oparesc ciupercile si se curata de pielite, dupa care se lasa la racit si la scurs. Se pot folosi si ciuperci de la cutie....
Ciuperci cu maioneza si usturoi
Se aleg 2 pepeni galbeni, medii si foarte bine copti. Se spala si se sterg. Se taie in jumatate in asa fel incit sa formati 4...
Salata exotica
Se fierb spaghetele in apa cu sare, cam 10-15 minute, dupa aceea se trec printr-un jet de apa rece. Intr-un ceaun se pune...
Spaghete cu muschiulet si ciuperci
Se dau cartofii pe razatoarea cea mai mica, se pune un ou, se adauga faina si piperul si se pun la prajit in forma de...
Tocinei
Se spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm. grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge...
Vinete marinate
Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa...
Supa cu cus cus
Blatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din...
Prajitura cu dulceata de visine
Se gateste dovleacul intr-o tigaie mare cu apa(fiarta), putin sarata pentru 5-6 min, pina ce este moale dovleacul. Se scurge...
Fritata cu ciuperci si dovleac
Se bat pe baia de aburi ouale cu zaharul, coaja si zeama de lamaie, pina se obtine o crema, dupa care se amesteca intruna...
Parfe de lamaie
Se taie ceapa marunt si se caleste. Se adauga morcovul, telina si cartofii, toate tocate marunt. Se prajesc. Se sting cu...
Sarmale pentru vegetarieni
Se face un aluat de clatite din lapte, oua, un praf sare, vanilie, faina. Se curata merele de coaja, se dau prin razatoarea...
Placintele cu mere
Se curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se asaza intr-un prosop se tamponeaza...
Conserva de peste (guvizi)
Se spala sfecla si se fierbe. Separat, se fierbe apa cu otetul si putina sare. Se curata sfecla, se taie rondele, se pune...
Sfecla rosie la otet
Se face o coca din faina, zahar, ou, unt, lapte, zahar vanilat, bicarbonat. Se intinde subtire pe planseta, se taie forme...
Pesmeti cu ou
Se fierbe in supa carnea, apoi se desprinde de pe os si se taie felii. Se tavaleste fiecare bucata in faina, ou, pesmet si...
Piept de gaina paneChiftelele marinate se prepara incredibil de usor si sunt delicioase, in sos de rosii sau bulion, iarna. Carnea tocata se...
Chiftele marinate
estele sarat (somn, salau, nisetru), se pune la desarat in apa si se tine astfel pina ramine atita sare cit e necesar pentru...
Pilaf calugaresc
Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se...
Iahnie de telina cu masline
Se toarna malaiul in ploaie in apa clocotita cu sare pina se ingroasa, se adauga untul apoi se amesteca cu brinza rasa. Cind...
Sufleu de malai
Se fierb aripile, labele, gitul si pipota taiate in bucati potrivite. Se adauga morcovul, patrunjelul, telina si ceapa taiate...
Ciorba de potroace cu orezLimonada fierbinte, este foarte aromata, asa cum ii spune si numele, dar cel mai important este foarte sanatoasa, mai ales in...
Limonada fierbinte aromata
Bucatile de este fript sau rasol se asaza pe farfurie si se toarna pe deasupra un sos pregatit astfel: 1 galbenus de ou...
Salata de peste cu sos de mustar
Peste feliile unse cu unt, se aranjeaza un strat de icre bob linga bob, lasind la marginea feliei o distanta de ½ cm....
Sandvisuri cu icre de Manciuria
Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se...
Tarta de ciocolata
Se amesteca ingredientele; se potiveste de sare si usturoi.
Fasole verde cu maioneza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori