Ardeii se curata, se taie fisii de 2 cm si se aseaza pe platou. Usturoiul se piseaza cu putina sare si piper. Ceapa se...
Salata de ardei
					Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert...
Bors de peste
					Se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se taie marunt, se pun peste varza...
Bors de hribi
					Se curata, se spala si se opareste spanacul. Se strecoara si se trece printr-o sita deasa. Se pun intr-o cratita untul, faina...
Supa de spanac
					Se curata, se taie pestele in bucati, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine. Se zvinta bucatile cu o cirpa, se dau...
Marinata de peste
					Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in...
Plachie de peste
					Se fierbe orezul in zeama de carne si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se taie oua rascoapte in doua si se asaza pe orez cu...
Oua cu orez
					Ouale rascoapte se toaca marunt si se amesteca cu sosul alb, gras. Se adauga patrunjel verde. Se ia cu lingura din compozitie...
Pirjoale de ou cu sos alb
					Intr-un castron de portelan se pun galbenusuri crude, se sareaza si se freaca cu o lingura de lemn sau cu un tel. Se toarna...
Sos maioneza
					Ouale rascoapte taiate rondele se pun intr-un sos din rintas, stins cu smintina, si se lasa sa dea citeva clocote.
Oua cu smintina
					Faina se rumeneste usor cu aceeasi cantitate de unt, se subtiaza cu un pahar de supa de carne fierbinte, ramasa de la fiertul...
Sos de hrean
					Se taie carnea felii potrivit de groase, in curmezisul fibrelor. Se bat feliile usor cu ciocanul de lemn. Se sareaza, apoi se...
Snitel vienez de vitel
					Se iau antricoate de porc, de berbec sau de vitel, se spala, se curata si se taie cotlete (cu osul respectiv). Fiecare cotlet...
Cotlet pane si natur
					Creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa...
Creier prajit
					Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...
Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi
					Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert cu unt, verdeata si ceapa taiata marunt. Cind zarzavatul este...
Ciorba de zarzavat cu zeama de varza
					Se curata fasolea, se rupe in 2-3 bucati, se opareste cu apa clocotita. Se face un rintas, se adauga ceapa taiata marunt si...
Ciorba de fasole verde grasa
					Se curata gaina si se pune la foc cu apa rece cit sa o acopere si se fierbe incet. O parte din piept si maruntaie se taie...
Supa de gaina
					Se pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si radacina de patrunjel. Se adauga fasolea rupta bucatele si...
Supa de fasole verde cu costita afumata
					Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua, in lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron si se adauga la...
Oua umplute cu sardele
					Ouale rascoapte se curata si se taie felii rotunde. Se asaza pe o farfurie, unele peste altele, iar deasupra se toarna un sos...
Oua cu sos picant si castraveti acri
					Ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma, se acreste cu zeama de lamiie. Se...
Sandviciuri picante
					Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...
Sandviciuri cu pate de ficat
					Pe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam umplute cu sunca taiata marunt. Sunca poate fi...
Sandviciuri asortate
					Se ung felii de piine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un cutit riglat. Pe deasupra se poate...
Sandviciuri cu cascaval
					Se da brinza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pina devine spuma. Se imparte compozitia in patru parti si apoi se...
Sandviciuri cu brinza de vaci
					Se face o pasta din oua rascoapte si cartofi fierti dati prin masina de tocat in care se adauga ceapa tocata marunt, sare,...
Salata de oua servita cu ficat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori