Ouale rascoapte se taie in sferturi si se asaza intr-o salatiera peste foi de salata de laptuci. Se adauga ceapa verde taiata...
Salata de ou cu sos de mustar
					Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii calzi se taie in cuburi...
Salata combinata
					Se curata ciupercile, se spala si se oparesc cu apa fierbinte. Se pun pe sita ca sa se scurga apa, se taie bucatele mici, se...
Ciuperci cu smintina
					Se amesteca smintina cu zaharul si se imparte in doua. In prima parte se pune bicarbonat si sare dupa gust, faina si se...
Prajitura cu smintina
					Se curata dovleacul, se taie felii, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in tigaie in grasime.
Dovleac prajit
					Budincile din vanilie, 6 linguri de zahar si laptele se fierb pina se ingroasa, apoi se pun 3 galbenusuri frecate cu 3...
Crema pentru Cremes
					Se fierbe conopida, se desface in bucati potrivit de mari si se prajeste in tigaie, cu unt. Inainte de a se servi la masa se...
Conopida prajita cu pesmetCiorba de fasole boabe este delicioasa, nu este deloc greu de preparat, si este foarte consistenta, cu ingrediente comune....
Ciorba de fasole boabe
					Se fierbe pestele, se raceste, se taie in felii apoi fiecare bucata se inmoaie in ou, se trece prin pesmet, prin ulei, din...
Snitel de peste
					Se curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca...
Peste cu varza
					Se curata muschiul se sterge si se impaneaza sau se inveleste cu slanina si se leaga cu sfoara dindu-i o forma regulata. Se...
Muschi de vaca la tava
					Fasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime,...
Costita cu fasole alba
					Se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o...
Budinca cu carne
					Se curata conopida si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge apoi de apa, se toarna deasupra unt topit si se presara...
Conopida cu sos de rosii
					Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc...
Bame grecesti
					Se spala carnea, se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga ceapa tocata si zarzavatul dat prin...
Bors de iepure
					Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se...
Bors moldovenesc
					Se pun oasele la fiert cu apa rece, se scoate spuma si se fierbe la foc domol ca sa iasa ciorba limpede. Se adauga zarzavatul...
Ciorba de oase de porc
					Se sparg ouale intr-un castron si se bat. Se unge cu unt o cratita incalzita in prealabil. Se pune la bain-marie si se varsa...
Jumari cu usturoi
					Se curata merele, se taie marunt si se prajesc in unt. Cind sint prajite, se acopera cu 6 oua batute si foarte putin sarate.
Omleta cu mere
					Se sparg ouale intr-o farfurie si se bat cu furculita. Se pun pe foc foarte mic si se incorporeaza putin cite putin 50 gr. de...
Jumari cu vermut
					Se bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga coaja de lamiie si bananele taiate in felii...
Crema de banane
					Se bat albusurile spuma cu apa. Se toarna zaharul pudra cu zaharul vanilat, se bat impreuna si se adauga galbenusurile. Se...
Pasta de biscuiti
					Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu. Se pune apoi lapte, bicarbonat, faina,...
Chec cu nuci si zahar vanilat
					
					Coltunasii cu brinza se pot servi si cu sirop de fructe. Daca vrei sa prepari dulciuri delicioase, incearca aceasta reteta.
Coltunasi cu brinza de vaci
					Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta...
Pandispan cu marmelada
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori