Se taie in patratele mici ciuperci proaspete, curatate si spalate si se prajesc intr-o cratita in unt topit proaspat sau in...
Pilaf cu ciuperci
					Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de piine alba inmuiata...
Dovlecei cu bulion de rosii
					Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa...
Prajitura metru
					Se spala si se fierbe fasolea in apa cu sare, se scurge de zeama si se pune cu unt intr-o cratita. Se desface faina cu lapte...
Fasole verde cu omleta la cuptor
					Muschiul bine curatat de pielite se impaneaza cu usturoi, se leaga cu sfoara curata pentru a putea fi taiat in felii...
Muschi la tava
					Se fierb bine legumele introduse in apa in clocot. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita, piureul obtinut amestecindu-se cu...
Crema de mazare
					Se curata merele de coaja si simburi, se taie in patru si se fierb in apa cu zahar. Dupa ce au fiert se paseaza, se adauga...
Supa de mere
					Dovleacul curatat de coaja si simburi se taie in cuburi si se pune intr-o cratita cu 40 gr. margarina, amestecind mereu pina...
Sufleu de dovleac
					Se framinta brinza de vaci, cu margarina incalzita, oul, pesmetul si faina. Se obtine un aluat virtos din care se formeaza...
Galuste din brinza
					Se amesteca intr-o salatiera ouale rascoapte tocate, ceapa tocata marunt si masline taiate in patru. Peste ele se toarna un...
Salata de oua cu masline
					Se fierb cam 10 minute citiva catei de usturoi. Se scurg apoi si se piseaza. La usturoiul pisat se adauga 2 sardele tocate...
Salata de oua cu sos de usturoi
					Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pina se inalbesc (devin albe), se adauga faina amestecata cu zahar vanilat si...
Prajitura cu vanilieUn desert delicat, ca o dupa-amiaza de vara, aceste pricomigdale te vor duce cu gandul la celebrele macarons. Se topesc in...
Pricomigdale/macarons
					Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea, taitei), in apa usor sarata, cu grija sa nu iasa din cratita...
Budinca cu macaroane dulce
					Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa...
Papanasi cu mere
					Mincarea de legume cu sos de lapte se poate gati dintr-un singur fel sau din mai multe feluri de legume. In ultimul caz...
Legume cu sos de lapte
					Se rumeneste faina usor cu unt, se subtiaza cu lapte fierbinte, se adauga sare si se fierbe 10-15 minute.
Sos de lapte
					Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si...
Varza cu taitei
					Zarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se...
Sos de rosii cu legume
					Se curata varza se toaca marunt si se pune in cratita. Se toarna lapte fierbinte se pune pe foc, se acopera cu un capac si se...
Chiftele de varza
					Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se...
Papanasi cu cartofi
					Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamiie, zahar pudra, vermut si bitter.
Cocteil Elixir
					Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se amesteca 10 minute. Se adauga cacaua, bicarbonatul si faina....
Negresa simpla
					Se amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da le rece.
Cocteil de portocale si bitter
					Se amesteca bine coniacul cu whisky, bitter si vermut. Se pune la rece.
Cocteil cu whisky si coniac
					Se bat albusurile spuma foarte tare si se dau deoparte. Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un castron...
Tort Printesa
					Se curata conopida, se rupe in bucati si se fierbe in apa cu sare. Din conopida fiarta se opreste cite un buchetel pentru...
Supa de conopida cu smintina
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori