am fiert 125 g orez cu bobul marisor si lipicios(arborio), adaugand la fiert cate putina apa clocotita si o frunza de dafin si un sambure de cardamom.
am fiert 125 g orez cu bobul marisor si lipicios(arborio), adaugand la fiert cate putina apa clocotita si o frunza de dafin si un sambure de cardamom. nu puneti multa apa de la inceput si fierbeti doar cat sa se umfle bobul, e mai gustos asa.
Cat orezul se raceste , tocati o jumatate de ceapa si patrunjel verde ,cat va place.
Asezonati cu sare si piper dupa gust, si amestecati cu lingura , pt a impiedica sfaramarea orezului.
Pregatiti ouale ca pt snitel, si o farfuriuta cu pesmet, eu am avut niste cereale simple, si cu mana umeda formati piftelutele, punand si mozzarella inauntru, strangeti bine tavaliti-le de cate 2 ori prin oua batute si pesmet.
Puneti sub un grill infierbantat, intr-o tava captusita doar cu aluminiu, fara ulei.
si tineti cate 3 min pe fiecare parte...sau sa se coaca cum doriti, preferabil doar atat cat sa se rumeneasca frumos si sa se topeasca mozzarella. dak sunt tinute mai mult ...iese afara branzica si efectu nu mai e acelasi.
Alegeti salata preferata si dressingul dorit si serviti...e o bunatate ! si doamnele la dieta se pot bucura seara de o papica consistenta , saraca in calorii.
Pofta buna!
Reteta Chiftelute (piftelute) din orez cu mozzarella propusa de nico-vya
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii