Gougeres sunt de fapt niste gogosele din aluat de ecler dar fara zahar, gogosele care pot fi umplute cu crema de branza si verdeturi. Un aperitiv festiv deosebit.
Punem pe foc laptele cu apa, untul si sarea la foc mare, cand incep sa fiarba, reducem focul si adaugam faina deodata toata. Amestecam bine cu lingura de lemn si mai lasam pe foc amestecand tot timpul cam 2 minute pana vedem ca pe fundul vasului ramane o urma albicioasa.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet.
Adaugam ouale unul cate unul, il adaugam pe urmatorul abia dupa ce primul a fost incorporat complet. Cu un pos sau cu doua linguri, formam mici gogosele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut.
Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute pana devin aurii. Atentie, in primele 15-20 de minute nu se deschide cuptorul sub nici o forma. Dupa 15 minute se reduce focul. Inainte sa oprim focul, este bine sa rupem o gogosica in jumatate pentru a vedea daca sunt uscate in interior, daca aluatul este moale, mai trebuiesc lasate. Dupa ce am oprit focul, cu un scobitor intepam fiecare gougere in parte pentru a ajuta aburul sa iasa si le lasam in cuptor sa se raceasca complet. In felul asta nu riscam sa se dezumfle.
Spargem micile gougeres cu ajutorul posului pe fundul acestora si le umplem cu amestecul de branza si verdeturi. Cand le servim, presaram un praf fin de piper cayene pentru un plus de savoare.
O alta varianta ar fi sa amestecam branza razuita direct in aluat, formam gougeres, le ungem cu ou, presaram pe deasupra un pic de cascaval sau parmezan si le dam la cuptor.
Servim gogoselele umplute cu crema de branza pe platoul de aperitive.
Mai multe retete, pe:http://pasiunilealynei.wordpress.com/
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsAm pregătit o rețetă rapidă si delicioasă de cartofi tip acordeon, la cuptor. Condimentul de cartofi de la Delikat le-a...
Cartofi noi, cu afumatura, la cuptorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii