Gougeres sunt de fapt niste gogosele din aluat de ecler dar fara zahar, gogosele care pot fi umplute cu crema de branza si verdeturi. Un aperitiv festiv deosebit.
Punem pe foc laptele cu apa, untul si sarea la foc mare, cand incep sa fiarba, reducem focul si adaugam faina deodata toata. Amestecam bine cu lingura de lemn si mai lasam pe foc amestecand tot timpul cam 2 minute pana vedem ca pe fundul vasului ramane o urma albicioasa.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet.
Adaugam ouale unul cate unul, il adaugam pe urmatorul abia dupa ce primul a fost incorporat complet. Cu un pos sau cu doua linguri, formam mici gogosele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut.
Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute pana devin aurii. Atentie, in primele 15-20 de minute nu se deschide cuptorul sub nici o forma. Dupa 15 minute se reduce focul. Inainte sa oprim focul, este bine sa rupem o gogosica in jumatate pentru a vedea daca sunt uscate in interior, daca aluatul este moale, mai trebuiesc lasate. Dupa ce am oprit focul, cu un scobitor intepam fiecare gougere in parte pentru a ajuta aburul sa iasa si le lasam in cuptor sa se raceasca complet. In felul asta nu riscam sa se dezumfle.
Spargem micile gougeres cu ajutorul posului pe fundul acestora si le umplem cu amestecul de branza si verdeturi. Cand le servim, presaram un praf fin de piper cayene pentru un plus de savoare.
O alta varianta ar fi sa amestecam branza razuita direct in aluat, formam gougeres, le ungem cu ou, presaram pe deasupra un pic de cascaval sau parmezan si le dam la cuptor.
Servim gogoselele umplute cu crema de branza pe platoul de aperitive.
Mai multe retete, pe:http://pasiunilealynei.wordpress.com/
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseÎn luna aprilie a fost ziua de naștere a mezinei noastre, care și-a dorit foarte mult un tort cu căpșuni și mure....
Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetianaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii