Pinguini din masline cu crema de branza

Pinguini din masline cu crema de branza este o modalitate ingenioasa de a prezenta aceste minunate aperitive cu crema de branza.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Pinguini din masline cu crema de branza

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 300 g masline
  • 100 g crema de branza
  • 1 morcov
  • scobitori

Mod de preparare

Maslinele din care vom prepara pinguinii le impartim in doua. O parte le vom folosi pentru trunchiul pinguinilor, cealalta parte pentru cap. Este bine ca maslinele mai mici sa le folosim pentru cap.

Decupam cu cutitul o felie de maxim un sfert din maslinele pentru trunchi, fara a scoate samburele. Cu ajutorul cutitului sau a linguritei, umplem spatiul gol al maslinei cu crema de branza, care reprezinta burtica pinguinului, asa cum se vede in imagini.

Curatam morcovul si il taiem rondele. Din aceste rondele vom face picioarele si ciocul pinguinilor. Din fiecare rondea taiem cu cutitul un triunghi de aproximativ 1/8 din rondea, din centrul rondelei catre margini, ca feliile de pizza. Triunghiul decupat va fi ciocul pinguinilor. Restul rondelei vor fi piciorusele.

Luam maslinele pentru capul pinguinilor si le crestam putin, suficient pentru a introduce in crestatura triunghiurile pentru cioc. Eventual putem taia putin maslinele cap in partea care reprezinta gatul, pentru a se fixa mai bine de trunchi.

Introducem scobitoarea in maslina cap prin locul reprezentat de ceafa, pe langa sambure, de sus in jos. Apoi se introduce pe scobitoare si trunchiul pinguinilor, apoi scobitoarea se infige in rondeaua pentru picioruse.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Pinguinii din masline cu crema de branza se folosesc pentru decorarea diverselor platouri cu aperitive reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise