Aperitive cu branza

Pliculete cu cascaval

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h:30m 
deedee postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da compozitiei forma unei sfere si o s

ingrediente

   200 gr. unt (margarina)
   200 gr. brinza de vaci proaspata
   1 ou
   150 gr. cascaval
   200-300 gr. faina
   un pic de sare

mod de preparare

Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da compozitiei forma unei sfere si o se pune pentru 1-2 ore la frigider.
Se scoate aluatul din frigider. Se intinde (cam 5-7 mm grosimea foii). Se taie patrate care au lungimea laturii cam 8-10 cm. Albusul se separa de galbenus. Cu albusul se unge foaia de aluat.
Cascavalul se da prin razatoare si se pune gramajoare pe fiecare patrat. Se unesc colturile opuse si se lipesc. Se infierbinta cuptorul.
Triunghiurile obtinute (pliculetele) se plaseaza pe o tava unsa, ungindu-le cu galbenusul batut cu un pic de sare. Se dau in cuptor la copt.
Cascavalul poate fi inlocuit cu salam taiat pai sau cubulete.

Se servesc calde. "Pliculetele" pot fi servite la ceai sau cafea, calde.
Incearca si Coltunasi de malai cu brinza
Daca ti-a placut reteta noastra "Pliculete cu cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite