Aperitive cu legume

Reteta Spanakopita sau Placinta cu spanac si branza feta

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
alice_ciobanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Spanakopita sau placinta cu spanac si branza feta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta aveti nevoie de ulei de masline, ceapa, spanac, feta, oua, smantana si unt.

ingrediente

   2 linguri mari de ulei de masline
   1 ceapa mare sau 2 mai mititele
   500 gr spanac (ori frunze proaspete pe care le fierbeti
   ori congelate asteptati sa se decongeleze)
   un varf (generos) de cutit de nucsoara
   250 gr de branza feta (daca nu va place gustul o puteti inlocui cu telemea de vaca/oaie combinata)
   2 oua mari
   200 ml smantana
   100 gr unt
   14 foi de placinta (le gasiti prin orice magazin
   chiar si cel de la coltul blocului :P)
   50 gr muguri de pin (nu am folosit pt ca la ora aia cu siguranta era inchis la magazinul arabesc
   de unde puteams a mi-i procur
   so...nex time)

mod de preparare

Spanakopita sau placinta cu spanac si branza feta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu branza incingeti uleiul intr-o tigaie si la un foc moderat sotati bine ceapa tocata marunt. Adaugati putin piper si doar putina sare, pentru ca barnza pe care o veti folosi este destul de sarata. Mutati apoi ceapa intr-un bol mare in care veti adauga nucsoara, branza feta, ouale batute putin, doar cat sa se lege, smantana. Amestecati bine si adaugati spanacul. Daca folositi frunze proaspete, le fierbeti, dupa care le tocati si stoarceti bine apa. Acum ar trebui adaugati si mugurii de pin in compozitie, daca-i aveti. Lasati amestecul la temperatura camerei pana pregatiti foile.

Preincalziti cuptorul la 200 C sau treapta 6. Ungeti o tava termorezistenta cu unt si tapetati cu faina. Asezati 10 foi de placinta, unse fiecare cu unt topit, lasati marginile sa atirne. Apoi puneti umplutura s indoitimarginile in exces. Celelate 4 foi ramase se ung cu unt si se pun deasupra umplututrii, incretindu-le putin, pentru un aspect interesant. Se ung cu unt din belsug si se dau la cuptor pentru 50-60 minute, pana cand suprafata placintei devine aurie, rumenindu-se frumos. Pentru a verifica daca e facuta, puteti sa o incercati cu un cutit mic, umplutura nu trebuie sa fie prea moale.


Placinta cu spanac si branza feta se serveste calda, nu fierbinte, sau si mai bine la temperatura camerei a doua zi dis de dimineata.




Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Incearca si Chiftelute de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita sau Placinta cu spanac si branza feta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.